Szöveg méret

Harmadához érkezett a Decathlon-kupa

Május közepére letelt az első harmad a bajnokságból, amelyen néhány korábbi idénnyel ellentétben az időjárás is kegyes volt, alig egy-két játéknapot zavart meg, így a csapatok hétről-hétre jó körülmények között léphettek pályára. A bajnoki osztályok idei átszervezésének köszönhetően pedig minden csoportban igazán izgalmas mérkőzéseket láthattak a nézők.

Az Elitligában az OTP Bank hibátlan mérleggel vezeti a listát, igazán meggyőző (6 mérkőzés alatt +25 gól) különbséggel. Itt jelenleg a Forza Yellows tanyázik a 2. helyen, ám a következő Tűzijátékvilág még utolérheti, különösen, hogy még egy pótlandó mérkőzéssel is adós.

A I. osztály Duplex Rota-csoportját is egy még 100%-os együttes, ráadásul egy újonc, a Capri vezeti. Itt szintén veretlen még a Green Team, amely viszont egy döntetlent már játszott a mostani harmadik Rapid-Body&Health-tel.

Az I. osztály Fürge Nyuszi Focivilág-csoportjában a még az első fordulóban vereséget szenvedő ITSH egy friss, ötös győzelmi szériával, két ponttal vezeti a csoportot a Honsa FC előtt, a harmadik a mindkét előtte állótól pontot rabló DPSE gárdája.

A Szenior 50-ben a Honvéd Old tör a bajnoki cím felé, mindössze egy vereséggel, őt - igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva - az FC Gienger Hungária követi. Az időszakos képzeletbeli dobogó alját jelenleg a Duplex Rota foglalja el, amelynek a fentiekhez képest már tetemesnek mondható, 5 pont hátrányt kellene ledolgoznia az előbbrelépéshez.

A pontvadászatban a legszorosabb a Szenior A csoport, amelyben a jelenlegi első és az ötödik helyezett között mindössze 3 pontnyi a különbség. A listavezető a Duplex Rota, amelynek a Forza Yellows egyetlen pont lemaradással liheg a nyomában; amelyet viszont újabb három pontnyi távolságból a Tomor Autó Bt. követ - az előző kettőnél ugyanakkor eggyel kevesebb meccsen gyűjtött pontjaival.

A Szenior B osztályban található a legkevesebb csapat, a lebonyolítási rend szerint mégis itt lesz a legtöbb forduló, szám szerint 21. Az élen fej-fej mellett tanyázik az Állás-Pont és a Fix-ház csapata. Őket, már egyaránt négy-négy ponttal lemaradva követi az utolsó fordulóban győztes Center Autósiskola és a Diana Vendéglő öregfiúk együttese