Szöveg méret

Veretlen csoportgyőztesek a kispályás bajnokságon

Véget ért a PSN Zrt. által szervezett és a Decathlon-kupáért kiírt városi kispályás labdarúgó-bajnokság, amelyen a Szuperligában idén sem sikerült a címvédés, a tavalyi bronzérmes gárda 2014 után hódította el ismét az első helyet.

A Tűzijátékvilág csapata kiegyensúlyozott, magabiztos játékkal ért az élre a Szuperligában a tavalyi bajnok OTP Bankot megelőzve, a dobogó harmadik fokára pedig a Csofém FC állhatott fel.

Az I. osztályba visszasorolt Tubák Kesztyű 18 pontos előnnyel, veretlenül lett bajnok, így a következő szezonban a legmagasabb osztályban, a Szuperligában kezdi meg a pontvadászatot. Az utolsó meccsen csúszott le a dobogóról az Alkonyi Dental, amely így is nagyot lépett előre tavalyhoz képest. A legnagyobb fejlődést az ezüstérmes Rapid-Body&Health mutatta, az előző évi nyolcadik pozícióból lépve elő a második helyre, míg a GLT-Delta megőrizte a korábbi harmadik helyét.

A II. osztályban szintén tetemes előnnyel lett bajnok a Duraku Pékség, 15 ponttal lemaradva előzte meg a pontazonossággal második Hotel Centrál és harmadik Keszüi SE párost. A két gárda között mindössze az elért győzelmek száma döntött, előbbi csapat kettővel többször távozott győztesen a pályáról, mint a harmadik helyezett. Két együttes erős visszaesést mutatott, a Hauni Sopiana két idény alatt két osztályt csúszott hátra, a Baranya Aranya pedig ugyan hibátlanul kezdte a szezont, fokozatosan visszasüllyedt a kieső helyre.

A III. osztályban szintén veretlenül végzett az élen a Green Team, a csapat játékosai 12 pontot vertek a szezon második felére megtáltosodó Pécsi Happy People gárdájára. A bajnokság végére ugyan létszámban megfogyatkozott a Kőház, de a játékosok hiányát nem lehetett látni az együttes teljesítményén, megszerezték ugyanis a bronzérmet.

A szeniorok között az A-csoportban először örülhetnek aranyéremnek a Forza Yellows labdarúgói, 15 győzelem mellett mindössze egyetlen döntetlennel zárták az idényt. A Duplex Rota megőrizte tavalyi második helyét, a bronzérmet pedig az előző idényben a B-csoportot megnyerő Amatőrök játékosainak nyakába akasztották a díjkiosztón.

A szenior B-csoportban győztes Szom-Hor Kft. a tavalyi eredményhez képest egy helyet javítva megnyerte a bajnokságot, az újonc Hauni Sopiana pedig a fiatalabbak sikertelenségét kompenzálva állhatott a dobogó második fokára. A harmadik helyen is egy új gárda végzett, a korábban Szuperligában vitézkedő játékosokból álló Állás-Pont szerezte meg a bronzérmet.

Az 50 évnél idősebbeknél a tavalyi harmadik Duplex Rota megnyerte az idei küzdelmet, a második helyre a rengeteget fejlődő Honvéd Old ért oda. Az Európa Pékség ugyan egy helyet visszacsúszott a tavalyi eredményéhez képest, de így is felállhatott a dobogóra.