Szöveg méret

Korábbi válogatott focisták villognak a kispályán

Félidejéhez érkezett a PSN Zrt. által szervezett városi kispályás labdarúgó-bajnokság, amelyen több korábbi élvonalbeli játékos is pályára lépett.

A Siófokot és a Ferencvárost is megjárt kameruni Edouard Ndjodo visszatért Magyarországra, így ezentúl a Szuperligában második helyen álló Csofém SE-t segítheti hozzá a jobb helyezéshez jó játékával és góljaival. A PMFC vezetőedzője, a sokszoros magyar válogatott Márton Gábor jelenleg 15 góllal áll a másodosztály góllövőlistájának harmadik helyén, őt szintén egy korábbi NB I-es kiválóság, a PMFC pályaedzője, Takács Lajos előzi meg 16 találattal.

A városi kispályás labdarúgó bajnokság főszervezője, Ábrahám Attila örömmel árulta el lapunknak, hogy a magyar élvonalat is megjárt focisták sokat emelnek a mérkőzések színvonalán.

- Jó látni, hogy egykori válogatott, NB I-es és külföldi labdarúgók is szívesen játszanak nálunk szabadidejükben. Ráadásul a szeniorok között is találunk olyan ismert labdarúgókat, akik ugyan nagypályás bajnokságokon már nem lépnek pályára, mégis szívesen sportolnak társaikkal heti rendszerességgel a kispályás bajnokságban. Nagy előrelépést jelent, hogy idén immár a Szuperliga, az első-, másod- és harmadosztály játékosai is műfüvön mérhetik össze tudásukat, ezzel pedig a korábbiakhoz képest jobb körülményeket tudtunk teremteni a nevezőknek – mondta a főszervező.

A bajnokság felénél a Szuperligában kiegyensúlyozottan vezet a Tűzijátékvilág együttese, őket követi a Csofém SE és a tavalyi bajnok OTP Bank. Az első osztályban élen áll a Tubák Kesztyű. A másodosztály tabellájára pillantva azt látjuk, hogy a Duraku Pékség a tizenegy mérkőzéséből az összeset megnyerte, így magabiztosan halad az aranyérem felé. Második helyen tanyázik a többek között Márton Gáborral és Takács Lajossal felálló Hotel Centrál csapata. A harmadosztályban a Green team áll az élen. A szenioroknál a sok nevező miatt két csoportban zajlanak a küzdelmek, az A-csoportban nyolc találkozóból nyolcat nyert a Forza Yellows, így hibátlanul vezeti a tabellát a Duplex Rota és a Tomor-Autó Bt. előtt. A B-csoportban is veretlenül, mindössze egy döntetlennel vezet a Hauni Sopiana. Az 50+ csoportban a Honvéd Old hét mérkőzésből haton nyert, egy találkozón egy pontot szerzett.