Szöveg méret

Szabadidősport: 2011-től minden másképp lesz

Elkészült a tavalyi összesítés, eszerint tavaly 119 szabadidősportos rendezvény volt Pécsett. Ezeket még a Melitta SE és több szakági sportszövetség szervezte. 2011-től azonban minden másképp lesz.

– Eddig a Melitta SE volt a város fő szabadidősport-szervezője, ezirányú feladatait januártól átvesszük – nyilatkozta Szűcs Zsolt, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője. – Külső cég volt a Melitta, amely elsősorban önkormányzati támogatásból működött. A város saját cégével olcsóbb lesz a sportszervezői tevekénység, és ki tudjuk használni azokat a szabad kapacitásokat, amelyek ebben rejlenek. De azokra a sportaktívákra, akik eddig a különböző sportesemények lebonyolításában segédkeztek, a jövőben is számítunk.

Szűcs Zsolt külön kitért a Pécs városi kispályás labdarúgó-bajnokságra, amelyben tíz éve még kilencvenhat csapat vett részt, tavaly már csak nyolcvan. Hogy megállítsák a csökkenést, többek között engednek a nevezési díjból. Szeretnének a Várkői-stadionban műfüves pályákat is kialakítani, tervezik az öltözők bővítését-felújítását, igényesebb büfét is üzemeltetnek majd.

Úgy vélik, jobban be lehetne vonni a családokat is a programba, ennek érdekében amíg az apukák fociznak, addig a gyermekek alkalmi játszóházban, nekik szóló sportos programokkal tölthetnék el az időt, vagy légvárban hancúrozhatnak.

A kispályás focibajnokság főszervezője a zrt.-n belül Ábrahám Attila lesz, hozzá lehet fordulni bármilyen ügyben.