Szöveg méret

A korábbi élvonalbeli futsalos a kispályán is ontja a gólokat

Nyári szünetéhez érkezett a PSN Zrt. által szervezett Decathlon-kupáért kiírt Pécs városi kispályás labdarúgó-bajnokság, amelynek lebonyolítását a korábbiakhoz képest átalakították a szervezők, így sokkal kiélezettebb mérkőzéseket láthattak a szurkolók a tavasz folyamán. A pihenés után augusztus 28-án újult erővel térhetnek vissza a focipályára a labdarúgók.

A jobb, izgalmasabb összecsapások érdekében átszervezéssel indult a bajnokság a kispályán, a szervezők a nevezéseket és a korábbi évek eredményeit figyelembe véve ezúttal egy Elitligának nevezett topcsoportot hoztak létre, amelyben a legjobban teljesítő tíz gárda küzd meg egymással. Az alacsonyabb osztályokból kétcsoportos első osztályt alakítottak, így egyik együttes sem esik ki szabadnap miatt a bajnokság körforgásából. A változtatás jót tett a bajnokság színvonalának és a mérkőzések hangulatának is, eltűntek a korábbi teljesítménybeli szakadékok a csapatok között.


Az utóbbi évek sikercsapata, az OTP Bank tíz győzelem mellett mindössze egyetlen döntetlennel vezeti az Elitliga tabelláját, a végső győzelemre is esélyes gárdát hat ponttal lemaradva a Forza Yellows követi. A legjobb góllövőnek járó elismerő címért úgy tűnik, hogy ketten szállnak harcba, az OTP Bank labdarúgója, Pataki Tamás 16 találattal vezeti a listát a Tűzijátékvilág sokszoros díjazottja, Schweier Csaba előtt.

Az I. osztály Duplex Rota csoportját szintén egy veretlen csapat vezeti, a Green Team 5 ponttal előzi meg a második Rapid – Body&Health együttesét, a harmadik helyen pedig a kispályán újonc Capri együttese áll. A góllövőlistát a meccsenkénti közel háromgólos átlagot produkáló Lóki Roland (Green Team) vezeti 19 találattal. Az I. osztály Fürge Nyuszi Focivilág csoportja hozta eddig a legkiélezettebb csatákat, a csoport kiegyensúlyozottságát jól szemlélteti, hogy az első és a nyolcadik helyezett gárdák között mindössze nyolc pont a különbség. A tabella élén az erre az évre jelentősen megerősödött ITSH csapata áll, második a DPSE, amely méltóképpen szeretné megünnepelni alapítása 80. évét. A nyári szünet előtt a képzeletbeli dobogó harmadik fokán a PMFC korábbi játékosaival, jelenlegi edzőivel, Márton Gáborral és Takács Lajossal felálló Hotel Centrál található. A szeniorok küzdelme is rendkívül kiélezett, az A-csoportot a Forza Yellows vezeti mindössze egyetlen ponttal megelőzve a Duplex Rotát és az ACM-Fürge Nyuszi Focivilágot. A B-csoportban az Állás-Pont és a FIX-ház lépett el az őket követő együttesektől. Schweier Csaba a szeniorok között is jeleskedik, a bajnoki szezon összes játékosát figyelembe véve a legtöbb találattal áll az A-csoport élén, 22 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját a tavasszal. A gólvágót a kispályás bajnokság szépségeiről kérdeztük.

- Ez az a hely, ahol feltöltődök, itt teljesen ki tudok kapcsolni. Azért is szeretem, mert a pályán eltűnnek az emberi különbségek, mindenki egyforma és közösek a célok, mindenki a győzelemre törekszik. Heti négy alkalom kell ahhoz, hogy formában tudjak maradni, mert a kis kihagyásokat is hamar megérzem. A sikeresség pedig nem csak egy emberen múlik, ha nem lennének ilyen jó csapattársaim, én sem tudnék ennyi gólt lőni. Az Elitligás gárdánkban további pozitívum, hogy tudtunk fiatalokkal erősíteni, így összhangban van a játékoskereten belül a fiatalság és a rutin – árulta el a csapatsiker titkát Schweier Csaba, aki korábbi NB I-es futsalos múltját is tudja kamatoztatni a kispályán.

- Tavaly már majdnem sikerült elérnem a célomat, szeretném, ha mindkét csapatommal aranyérmes lehetnék és két gólkirályi címet is bezsebelhetnék, 43 évesen ez nagy siker lenne számomra. Tavaly egyetlen gól hiányzott csak, de így legalább maradtalk még célok erre a szezonra is – foglalta össze a gólvágó.

Az 50 éven felüliek sem tétlenkednek, hétről hétre izgalmas összecsapásokkal bizonyítják a labdarúgás és a sport iránti szeretetüket és felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Az FC Gienger Hungária focistái állnak jelenleg a tabella élén, őket szorosan követi a Honvéd Old csapata.

T.T.